Kurangkan kembung dengan T-rub

kurangkankembungdengant-rub
Spread the love

Ibu dan ayah boleh menggunakan pelbagai cara dan petua untuk mnghilangkan kembung bayi. Antaranya dengan melakukan urutan ‘I Love You’ pada perut si comel. Ada juga petua tradisional yang boleh dicuba, asalkan jangan menyalahi agama ya bagi yang muslim.

Ada ibu dan ayah yang sudah mencuba balm T-Rub keluaran Tasneem Naturel. Balm ini sudah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Ramai ibu dan ayah yang mengakui keserasian balm ini dalam membantu mengurangkan kembung perut anak mereka.

Bahan-bahan dalam T-rub

SeraiantarabahandalamTrub
Serai antara bahan dalam T-rub

Balm keluaran Tasneem Naturel adalah dari minyak pati semulajadi dan tiada bahan kimia berbahaya. Minyak pati atau dalam bahasa Inggerisnya dikenali sebagai ‘essential oil’ adalah bahan utama dalam balm T-rub. Antara minyak pati lain selain minyak pati serai yang terdapat di dalam balm T-rub adalah adas, pudina liar, tangerine dan lain-lain lagi.

Setiap bahan minyak pati yang dimasukkan dalam balm Tasneem Naturel mempunyai sifat yang unik. Kombinasi beberapa bahan semulajadi ini dapat membantu mengurangkan gejala kembung dan lain-lain. Jika petua tradisional menggunakan air halia untuk membuang angin di dalam badan, balm comel ini menggunakan minyak pati halia sebagai salah satu bahannya. Dosnya sesuai untuk bayi hingga dewasa. Teruja kan?

Apa kata mereka

Antara testimoni ibu dan ayah yang sudu berkongsi kegembiraan apabila anak mereka dapat mengeluarkan angin.

Si comel asyik kentut sahaja

Bila dah tak kembung, tidur pun selesa

Tidak salah untuk memcuba. Ciktima pun suka pakai balm semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya ini. Kalau ciktima pakai, ciktima asyik sendawa sahaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Skip to content