Haid, Nifas dan Istihadhah? Apa yang Perlu Kita Tahu?

Belajar Haid, Nifas dan Istihadhah dalam Daurah
Spread the love

Masalah haid, istihadhah dan nifas seringkali menjadi persoalan kepada wanita. Ia memainkan peranan besar dalam soal ibadah kita. Dulu selalu belajar di sekolah, ada yang ingat-ingat lupa, macam ciktima hehe.

Persoalan darah wanita wajib diambil cakna bukan sahaja oleh wanita, malah lelaki. Lelaki adalah pemimpin kaum wanita. Nanti isteri tanya, senang nak jawab. Digalakkan sangat sertai Daurah ini yang akan membicarakan tentang darah wanita, merangkumi haid, nifas dan istihadhah.

Siapa yang nak menambah lagi ilmu dada, jom tekan link bawah. Sekarang tengah harga early bird lagi.

https://buku.pustakapermataummah.com/order/form/dfdw2022/FatimahIsmail

Nanti peserta daurah akan dibimbing oleh Ustaz Syed Ahmad Ridwan Syed Zain.

Daurah Kitab Al-Dhawabit Al- Mustafidhah
Ustaz Syed Ahmad Ridwan Syed Zain

Apa je yang akan dipelajari? Banyak dan sangat berguna dalam hal ibadah.

Haid, nifas dan istihadhah
Hukum hakam darah wanita

Sesiapa sahaja yang berminat boleh masuk. Awak seorang suami ? Atau awak pelajar? atau awak seorang perempuan, semua boleh join. Ibu dan bapa yang mempunyai anak perempuan yang sedang membesar juga digalakkan sangat join.

Sudah semestnya makhluk Allah yang istimewa; wanita
Senang nak menjawab soalan dari isteri nanti.
Semestinya ibu bapa yang ingin memastikan saham akhirat mereka cemerlang dalam bab ibadah.

Daurah ini bukan sahaja ada kelas ‘live’, tapi ada juga rakaman kelas nanti. Boleh diulang tonton. Malah pihak Pustaka Permata Ummah juga akan menyediakan ‘support group’, senang nak bertanya apa-apa nanti.

Daurah Kitab Al-Dhawabit Al-Mustafidhah
Banyak kan. Berbaloi sangat

Kelas selama 6 hari ini akan menggunakan Kitab Al-Dhawabit Al-Mustafidhah sebagai rujukan. Ciktima pertama kali dengar pasal kitab ni. Tapi banyak keistimewaan kitab ni.

Kitab Al-Dhawabit Al-Mustafidhah
Keistimewaan Kitab Dhawabit Al-Mustafidhah
Kandungan kitab yang ringkas tapi lengkap

Sekarang ni masih ada peluang untuk mendapat harga early bird, iaitu hanya RM99.00. Selepas ni harga akan berubah menjadi RM149.00 Kedua-dua harga berbaloi untuk ilmu mahal ini, tapi kalau dapat grab harga ‘early bird’; baki tu boleh digunakan untuk beli benda lain pula kan ? hihihi

https://buku.pustakapermataummah.com/order/form/dfdw2022/FatimahIsmail

error: Content is protected !!